basket tree star-empty icon-apple error-404 time-24 edit smile-5 smile-1 smile-3 smile smile-2 location www order-edit people target check-rounded arrow-up arrow-down transport-light datart-store connect transport-dark gift check star sale Sell Out arrow-circle-up arrow-circle-left arrow-left arrow-right contact faq auction chat datart-store-dark order-check search-colored basket-full cross catalog cross-circle-full mail phone cross-circle-empty time basket-empty map-pin search menu

Nože a brousky

IL2_cat225 Nože a brousky
  • Klasické a teflonové nože Klasické a teflonové nože

Filtrovať môžete podľa:

Cena
54-54|59-59|79-79|89-89|99-99|119-119|129-129|139-139|149-149|167-167|337-337
další technické parametrydalší technické parametry
  • Dostupnost
  • Pouze produkty s dárkem
  • Dostupnost na prodejně
    Vybranému filtru a regionu nevyhovuje žádná prodejna. Vyberte jiný region.
  • Značka

Zobrazuji 1 - 16 ze 16

Zobrazení: Tabulkové | Řiadkové

Každý kuchař potřebuje vařečku a nůž. A pokud by si měl vybírat jedinou z těchto dvou věcí, sáhne po noži. Prakticky totiž neexistuje pokrm, ke kterému byste nůž nepotřebovali. Až postupnou specializací vznikly nože na pečivo, nože na steaky, nože na zeleninu, nože na sýr, filetovací, dekorační a kdo ví, jaké ještě.

Nůž se skládá z čepele a střenky. Jednoduchost sama, že? Přesto se nás některé reklamy snaží přesvědčit, že je důležité koukat na kvalitu čepele. Je to sice pravda, ale nůž je celek – proto nestačí jen nabroušené ostří, ale i pevný úchop, zarážka pro palec, vyztužení namáhaných součástí nebo nenasákavá střenka.

Teprve pokud se vám bude s nožem pracovat pohodlně a příjemně, můžete vařit bezpečně a objevit kvality čepele. Hitem jsou keramická ostří, o kterých se traduje, že neničí vitamíny ze zeleniny. Pozor ovšem, ačkoli jsou ostré jak břitva, jsou i velmi křehké. Proto je někdy vhodnější zakombinovat kuchyňské nože z nerezové oceli nebo telfonu.

Jaké volit ostří? Většina nožů používá rovné ostří, na pečivo, kosti či steaky se může hodit i vroubkované ostří, tzv. serrated blade.

Čím jednodušší má čepel tvar, tím lépe o ni dokážete pečovat. Rovné ostří nabrousíte i doma brouskem nebo ocílkou, pilku však už vám nabrousí leda v nožířství.

V porovnávači máte 0 produktů Porovnat produkty Porovnat 0 produktů
Zadáte-li číslo své iBOD karty, uvidíte u produktů, jakou slevu můžete získat. Za jakýkoliv nákup vám ibody na tuto kartu také přičteme:    
_______