DATART ukazuje trendy v automatizaci logistických center profesionálům v oboru.

10.05.2022

Zlín, 10. 5. 2022 – DATART, maloobchodní prodejce a e-shop s elektronikou, bude v pátek 13. května odborným expertem v rámci kongresu EASTLOG, největší logistické události v České republice. Profesionálové v oboru automatizace, digitalizace a robotizace budou účastníky exkurze v největším logistickém centru DATART v Jirnech, který se profiluje jako etailový hráč a leader omnichannelu. V rámci programové části kongresu SEELOG představí DATART logistiku v praxi, ukáže trendy ve skladování, supply chain managementu a distribuci.

DATART na podzim loňského roku uvedl do provozu automatizovaný balicí stroj OPERA, který je prvním podobným zařízením v Česku. Díky tomu zrychlil balení zásilek zboží 20krát, to znamená, že je schopen vyexpedovat 900 zásilek za hodinu. Opera zvládne několik postupných kroků – detekci rozměru zboží, vyseknutí kartonového obalu na míru zboží, vložení zboží do obalu, složení obalu a lepení do tvaru přepravní krabice. Automaticky vloží prodejní dokumenty a nalepí přepravní štítky. Největší rozměr přepravního obalu je 600x500x440 mm, nejmenší rozměr je 200x150x50 mm. DATART tímto způsobem zabalí 90 % veškerých zásilek.

„V nejbližší době plánujeme propojení Opery se stávající skladovou technologií. Cílem je, aby jednokusové zásilky automaticky vstupovaly do stroje bez zásahu člověka. Toto napojení umožní posunout časový limit pro sběr objednávek v daný den, tím se zrychlí dodání zboží zákazníkům,“ vysvětluje Michal Prádl, vedoucí logistického centra DATART v Jirnech. „V rámci programu SEELOG chceme představit kolegům z oboru naši společnost a navázat obchodní partnerství v logistickém businessu,“ doplňuje Michal Prádl.

DATART ve svém centrálním skladu využívá technologie pro skladování a efektivní vychystávání uloženého zboží. Jedná se například o technologii OSR Shuttle pro vysokohustotní uložení drobného zboží, automatický balící stroj Opera, VNA regály, spádové regály nebo automatickou páskovačku. Vše je navázané na systém pásových, válečkových a spirálových dopravníků pro přesun zboží z mezipater na kompletaci. DATART letos připravuje otevření největšího skladu s velkou bílou technikou v ČR v Horních Počernicích a spuštění provozu autonomních paletových vozíků, a to jak ve skladu v Horních Počernicích, tak v automatizovaném skladu v Jirnech.

Kontakt:

Olga Dolínková