DATART PRO LIDI podporuje neziskové organizace

15.06.2022

Zlín, 15. 6. 2022 – Značka DATART, maloobchodní prodejce spotřební elektroniky, podporuje v rámci vlastního firemního programu DATART PRO LIDI neziskové organizace a jednotlivce. V letošním jarním kole podpořil 7 organizací, které se registrovaly v programu a podaly žádost o finanční nebo materiální podporu. Datart pokračuje v podpoře už třetím rokem a každý rok rozdělí neziskovým organizacím 600 tisíc korun ve dvou kolech, jarním a podzimním.

DATART PRO LIDI je součástí projektu společenské odpovědnosti, který značka trvale rozšiřuje do dalších aktivit podpory. V jarním kole bylo v rámci programu registrováno 100 projektů neziskových organizací z různých míst České republiky. Na výběru podpořených projektů se podílí vedení firmy a všichni zaměstnanci, kteří formou hlasování rozhodují o tom, která nezisková organizace dostane finanční podporu. Mezi sedmi vybranými projekty jsou neziskové organizace, které podporují rodiny se zdravotně postiženými dětmi, poskytují pomoc seniorům, věnují se paliativní péči a pomáhají onkologicky nemocným pacientům. Další kolo podpory tam, kde je pomoc potřeba, proběhne v listopadu tohoto roku.

Nadace Most k domovu Zlín podporuje už 7 let paliativní péči a poskytování služeb lidem s nevyléčitelným onemocněním. DATART věnoval finance na nákup polohovacích lůžek a antidekubitních matrací. „Velmi si vážíme této podpory, která nevyléčitelně nemocným pacientům pomůže splnit jejich přání – umírat v domácím prostředí v kruhu jejich blízkých“, potvrzuje přínos programu Iva Zelenková, manažerka nadace.

Podobnou podporu poskytuje Cesta domů Praha, nezisková organizace, která prostřednictvím mobilního hospice umožňuje péči o nevyléčitelně nemocné v jejich domácím prostředí. „Máme obrovskou radost, že díky této podpoře můžeme koupit přenosný kyslíkový koncentrátor, který usnadní péči o naše dětské pacienty. Vzhledem k velikosti přístroje jde o zásadní pomůcku, která dětem přinese úlevu“, doplňuje Lenka Attel, manažerka fundraisingu.

Další podpořenou organizací je Společnost pro ranou péči Olomouc, která   poskytuje pomoc rodinám se zrakově postiženými dětmi. Pro 812 dětí značka DATART zajistila peníze na nákup 3D tiskárny pro tisk stimulačních pomůcek.

Všechny podpořené projekty pomáhají zlepšovat kvalitu života lidem s různým zdravotním postižením, rodinám v těžkých životních situacích a seniorům, kteří pomoc a podporu potřebují. Program DATART PRO LIDI pomáhá tam, kde je pomoc smysluplná.

Kontakt:

Olga Dolínková