Grilování kdykoli a kdekoli s elektrickými grily ETA

15.07.2021

Letní grilovací sezona je v plném proudu. Rádi byste si také grilované dobroty dopřáli, ale nemáte pro umístění klasického grilu místo? Pak pro vás bude elektrický gril skvělým řešením. Díky svým kompaktním rozměrům se vejde do každé kuchyně i na balkon. A navíc jej můžete bez problémů využívat i v chladnějších měsících. Vyberte si ten pravý z nabídky značky ETA.

Elektrické grily jsou ideálním řešením do městských bytů

Nejsou to jen praktické rozměry, kvůli kterým si pořídit elektrický gril. Důvodů k nákupu je hned několik. Díky rychlému nahřátí grilů je samotná příprava jídla rychlejší. Nemusíte ani myslet na neustálé dokupování uhlí či plynu. Provoz elektrického grilu se tak stává levnější. Desky grilů značky ETA jsou vybaveny antiadhezní úpravou, tím se zabrání připékání a připalování. Příprava pokrmů je tak zdravější a následná údržba velmi jednoduchá.

Výkonný profesionál ETA Torreo

Výkonný elektrický gril Torreo od značky ETA je opravdovým profesionálem. Se silným příkonem 2 000 W a integrovanými topnými spirálami není na nahřátí desek nutné dlouho čekat. Do grilování se tak můžete pustit téměř okamžitě.

Desky je možné otevřít na 90° i na 180°, přičemž každá z nich disponuje rozměrem 34 × 24 cm. Po rozevření tak získáte velkou plochu pro grilování. U horní desky si lze nastavit i její výšku.

ETA_torreo_2

ETA Torreo nabízí 6 automatických programů. Pokud chcete mít teplotu pod dohledem, můžete si ji sami regulovat, a to v rozmezí od 80 do 240 °C. Na nahřátí a připravenost grilu vás upozorní zvuková signalizace.

Součástí grilu je taky odnímatelná teplotní sonda, díky které budete mít vždy dokonalý přehled o teplotě grilovaného pokrmu. Parádní vychytávkou je i funkce časovače, se kterým si můžete nastavit dobu grilování od 1 do 60 minut.

ETA_torreo_3

Gril je vyroben s ohledem na maximální bezpečnost. Díky tepelně izolovanému držadlu a bezpečnostní pojistce nehrozí popálení. I samotná údržba grilu ETA Torreo je příjemně snadná. Všechen přebytečný tuk se shromažďuje ve sběrné nádobě s kapacitou 0,2 l.  Tu pak snadno vyjmete a vylijete. 

Na topné těleso ETA Torreo si můžete zdarma prodloužit záruku, a to až na 5 let. Pro tuto službu je nutné se zaregistrovat na stránkách značky ETA.

Otevřený stolní gril ETA Vital se hodí pro milovníky masa i zeleniny

Elektrický gril ETA Vital padne s rozměry 23 × 36 cm do každé kuchyně. Teplotu si můžete plynule nastavit tak, jak zrovna potřebujete. O provozu grilu budete vždy vědět díky světelné signalizaci.

eta_vital_1


ETA Vital doprovází dvě vyměnitelné desky, díky kterým je skvěle univerzální. Kamennou desku použijte pro propečenější a pomalejší grilování. Litinovou naopak pro rychlou přípravu krvavých steaků. Bezkouřový systém odtoku tuku a vody vás zbaví nepříjemného kouře v kuchyni.
 

eta_vital_2

Také na topné těleso grilu ETA Vital si můžete zdarma prodloužit záruku na 3 roky. Stačí se zaregistrovat na stránkách značky ETA.

Šikovný elektrický kontaktní gril ETA Livero do každé domácnosti

S elektrickým kontaktním grilem ETA Livero můžete grilovat až ve 3 pozicích. Při grilování menšího množství jídla si vystačíte s jednou grilovací plochou o rozměru 22, 5 × 33,5 cm. Po sklopení o 180° získáte dvojnásobně velkou otevřenou grilovací plochu, na kterou se vejde dostatečné množství masa i zeleniny. Gril můžete i kompletně uzavřít a využít jej k pečení toastů nebo masa. Teplotu lze nastavit v rozmezí od 140 do 280 °C dle vaší aktuální potřeby.

eta_livero

Jak správně grilovat na elektrickém grilu?

Závěrem doporučujeme pár jednoduchý tipů, které vám zaručí dokonalý výsledek a usnadní práci v kuchyni.

  1. Gril by měl vždy stát na rovné pracovní desce.
  2. Gril zapněte a nechejte jej rozehřát na požadovanou teplotu. Pro grilování jsou vhodné spíše vyšší teploty, rozhodujte se ale vždy na základě konkrétní potraviny.
  3. Pro snadnější průběh grilování můžete povrch lehce potřít olejem. Pokud však gril disponuje nepřilnavou vrstvou, nebo se chystáte grilovat pokrmy naložené v olejové marinádě, můžete tento krok vynechat.
  4. Připravené suroviny položte na rozpálený gril. Nejlepších výsledků dosáhnete s 1–1,5 cm silnými plátky. Když jsou z poloviny opečené, obraťte je pomocí grilovacích kleští či obracečky. Nepoužívejte však kovové náčiní.
  5. Pokud připravujete různé druhy potravin za sebou (například maso, ryby a zeleninu), desky mezi jednotlivými chody opatrně očistěte od zbytků. Nejlépe vám to půjde pomocí dřevěné obracečky, stěrky nebo papírové utěrky.
  6. Po skončen gril vypněte, vypojte ze zásuvky a nechejte jej vychladnout. Grilovací plotny umyjte horkou vodou a saponátem, abyste je zbavili nečistot a mastnoty. Gril poté očistěte vlhkou houbičkou.

Grilovaný meloun

Zkuste letos něco neotřelého. Třeba náš recept na grilovaný vodní meloun.

eta_grilovani_meloun

Ingredience:

• ¼ vodního melounu

• 3 lžíce třtinového cukru

• 1,5 lžičky soli

• Nastrouhaná kůra z limetky

• Olej na potření grilu

• Na dochucení: zakysaná smetana či řecký jogurt

Postup:

V malé misce smíchejte třtinový cukr, sůl a limetkovou kůru. Lžičku připravené směsi si odložte stranou. Meloun nakrájejte, vyskládejte na plech, posypte zbývající směsí a nechte 15 minut odpočívat. Přebytečnou vodu z melounu odsajte papírovou utěrkou.

Elektrický gril rozpalte a zlehka jej potřete olejem. Meloun vyskládejte na gril a nechte jej opékat zhruba 2 až 3 minuty z každé strany (dokud se neobjeví typické stopy po grilování). Meloun poté dejte na talíř a posypte zbylou směsí. Podávejte se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem.

gril_button

 

Další aktuality