Káva s hutným tělem a velmi jiskřivou citrusovou aciditou. V šálku můžete cítit tóny citrusů, černého rybízu, muškátového oříšku či koření.
Zpracování: PROMYTÉ
Nadmořská výška: 1060–1800 m n. m.
Pražení: Na filtrovanou kávu se používá metoda světlého způsobu pražení kávových zrn. Při pražení jsou kávová zrna po prvním prasknutí zlatavě hnědá a mají lehký ovocný nádech. Světlým pražením kávy vyniknou původní chutě, ovocné a karamelové tóny, které jsou právě vhodné pro alternativní přípravu kávy.
Země původu: Keňa
Region: Mount Kenya
Odrůda: Arabika SL‐28, SL‐34, Bourbon
Sklizeň: říjen–prosinec
Popis: Keňská káva má jedno z nejintenzivnějších aromat a nejzářivějších kyselostí na světě. Typické je plné tělo kávy a jemná chuť se sladkými ovocnými tóny a chutí citrusů.