basket tree star-empty icon-apple error-404 time-24 edit smile-5 smile-1 smile-3 smile smile-2 location www order-edit people target check-rounded arrow-up arrow-down transport-light datart-store connect transport-dark gift check star sale Sell Out arrow-circle-up arrow-circle-left arrow-left arrow-right contact faq auction chat datart-store-dark order-check search-colored basket-full cross catalog cross-circle-full mail phone cross-circle-empty time basket-empty map-pin search menu

Vitamínová smršť v DATARTu

6. 8. 2014 - Produkty
Odšťavňování ovoce a zeleniny zažívá v poslední době velký rozmach a to hlavně díky stále více přijatelným cenám jednotlivých přístrojů a velmi snadné přípravě osvěžujících nápojů. A navíc jsme pro vás připravili soutěž, ve které můžete získat jeden z nejlépe hodnocených odšťavňovačů na trhu CATLER JE 4010.

Soutěž je pořádána v rámci Dnů s DATARTem na stránkách www.modrykonik.cz. Odpovězte nám v komentáři do diskuze o soutěži v Dnech s DATARTem na jednoduchou otázku. Kolik šťávy získáte z 1,5 kg jablek zpracovaných odšťavňovačem CATLER JE 4010?

Nejrychlejší odpověď, která se bude co nejvíce blížit skutečnosti bude odměněna právě odšťavňovačem CATLER JE 4010. Pro druhého v pořadí je připraven mlýnek na koření CATLER a s prázdnou neodejde ani třetí nejpřesnější, který získá nůž s prkénkem na krájení.

Odšťavňujte a tipujte. Výsledek jsme natočili na video, které zveřejníme po skončení soutěže v pondělí 18. 8. 2014 v 10:00 na této stránce.

Své tipy uvádějte v mililitrech nebo gramech, přičemž uvažujeme, že 1 ml = 1 g. Tipovat můžete po celý týden Dnů s DATARTEm na www.modrykonik.cz od 11. 8. do 17. 8. 2014. Podrobná pravidla soutěže naleznete na www.datart.cz/odstavnovani-soutez-pravidla

JE ROZHODNUTO!
Správný tip je natočen ve videu níže. Vítězi G R A T U L U J E M E !

 

 

 

 

Ceny pohromadě

ovoce

Proč vlastně odštavňovat?

Odšťavnování ovoce s sebou nese několik zcela zásadních výhod. Jednou z největších je rychlé trávení ovocných šťáv. Pokud vypijete čerstvou ovocnou šťávu, dodáte tělu všechny potřebné minerály, enzymy a vitamíny v nejvíce přístupné formě. Tělo takovou vitamínovou nálož strávi během několika minut. Pokud ovoce a zeleninu jíte tradiční formou, je čas trávení něco mezi 3 - 5 hodinami. Další důvod je určitě finanční. Nákup čerstvé zeleniny a příprava ovocné štávy vyjde levněji než kupování džusů v krabicích. Navíc máte šťávu čerstvou bez pasterizace s daleko vyšším obsahem vitamínů a enzymů. V neposlední řadě je tu také praktická stránka věci. Připravenou ovocnou šťávu si s sebou můžete vzít třeba na brusle či cestou do práce. Celer či mrkev s sebou běžně asi nenosíte, ovocnou šťávu můžete naopak velmi lehce.

Catler JE 4010

Catler JE 4010Jeden z nejoblíbenějších odštavňovačů vůbec. Za velmi přijatelnou cenu nabízí skvělý výkon. Dokáže odštavnit i velmi tvrdé plody a ve své třídě patří k nejtišším. Prostě za velmi dobrou cenu získáte velmi dobrý výrobek.

- Velký plnící otvor o průměru 84 mm dovoluje odšťavňovácí celých kusů ovoce a zeleniny

- Bezpečností systém zabraňuje spuštění odšťavnovače při nesprávném sestavení

- 5 rychlostí dovolující volit rychlost ostředění s ohledem na použité ovoce či zeleninu

- Mikrosíto ze nerezové oceli mající dlouihou životnost.

- Ostří zpevněné titanem na mikrosítu si poradí i s velmi tvrdou zeleninou

 

 

 

 

 

Hit sezóny? Ovocné nanuky z čerstvé šťávy.

Stačí jednoduché formičky na nanuky nebo menší kelímky s dřívkem. Kombinujte nakrájené ovoce, ovocné šťávy a pyré dle fantazie.

Ovocná zmrzlinaPro děti k bazénu - Nanuk s ovocem

Připravte si směs ovoce – jahody, maliny, kiwi, borůvky, oloupané broskve, ananas nebo meruňky. Vše dobře umyjte a nakrájejte na kousíčky. V odšťavňovači připravte libovolnou ovocnou šťávu (např. ananas, pomeranč, jahody), kterou jen mírně doslaďte podle chuti cukrovým sirupem.

Formičky (prázdné kelímky od jogurtu jsou po ruce vždycky) naplňte ovocem, zalijte nadělanou šťávou, zakryjte a dejte co nejrychleji zmrazit.

Ovocný koktejlDospělácká verze na večer - Melounová Margarita

Připravte si 250 ml šťávy z cukrového melounu. Dejte je do mixéru spolu s polovinou salátové okurky, přidejte pár lístků máty, trochu cukrového sirupu, šťávu z poloviny limetky a vše rozmixujte.

Do směsi pak přidejte dva panáky tequily a dobře promíchejte. Hotovou směs pak naplňte do sklenky.

Ovocný shakelShake tak hustý, že by se dal krájet

Odšťavněte nebo rozmixujte oblíbené ovoce (doporučujeme jahody, ostružny, borůvky, maliny), přidejte mléko a podle chuti trochu medu. Pořádně promíchejte a dejte na 15 minut odstát do ledničky. Opravdoví gurmáni si mohou shake vylepšit šlehačkou posypanou nastrouhanou čokoládou. Tak hurá na terasu za sluníčkem.

Doporučujeme podávat s brčkem a paraplíčkem.

Ovocný koktejlNa hubnutí ještě není pozdě - Citrónovo-jablečný detoxikační džus

Připravte si 3 jablka, 1 citrón, 1 limetku a hrst borůvek. Jablka, citrón a limetku odšťavněte, pokud se vám hotový džus bude zdát příliš hustý, přidejte trochu vody a zamíchejte. Hotový nápoj pak odzdobte borůvkami. Džus doporučujeme pít ideálně ráno před jídlem.

TIP: Citrusy skladujte při pokojové teplotě, získáte tak z nich co nejvíce šťávy.

Džem z hroznového vínaZačátek dne s vynikající snídaní - Džem z hroznového vína

Na výrobu džemu je potřeba cca 200 g červeného hroznového vína a cca 100 g cukru. Hrozny omyjte vodou, očesejte na samostatné kuličky a vložte do odšťavňovače. Vzniklou hroznovou šťávu přelijte do hrnce, zamíchejte do ni cukr a doveďte k varu.

Hotový džem poznáte tak, že kapka džemu ve studené vodě klesne ke dnu.

 

Urodilo se vám toho opravdu hodně, že nestíháte odšťavňovat? Řešení je sušička.

Velkou výhodou sušiček je velmi jednoduchá obsluha. Ovoci či zeleninu stačí pouze umýt a naporcovat. Samotné sušení je pak už naprosto bez práce. Sušené ovoce a zeleninové chipsy vám dokonale nahradí běžné sladkosti a přitom mlsáte zdravě. Výhodou jsou také přísady například do polévek a podobně. Domácí vegeta bez glutamátu či skvěle usušené houby se hodí při přípravě dalších pokrmů.

Letos nezavařujeme, letos sušíme!

Nebojte, nechceme vás umotat do nemotorného sušení na novinách. Máme ale bezva tip, jak se vypořádat s každoroční záplavou čerstvého ovoce, zeleniny a hub naprosto s přehledem.

 

Velkou výhodou sušeného ovoce je jeho trvanlivost. Na usušeném ovoci si můžete velmi dobře pochutnat například i v zimě. Sušení ovoce má dlouhou historii, která spadá až do starého Egypta. Proč ale už staří egypťané sušili ovoce a maso? Důvod je jednoduchý. Sušené ovoce se totiž velmi dobře skladuje. Hlavně si ale uchovává velké množství vitamínů, stopových prvků a minerálů (až kolem 80 procent původního množství v čerstvém ovoci). Bez chemikálií, bez dalších přidaných látek si tak můžete uchovat například plody své zahrádky na zimní měsíce a zdravě pak mlsat. V moderních sušičkách ovoce lze také sušit bylinky nebo i maso. Fantazii se zde meze nekladou.

Concept SO-1061

Concept SO-1061Výborná elektrická sušička , která se vyznačuje použitým časovačem a skvělou regulací teploty. Plynule nastavitelný termostat umožňuje měnit teplotu sušení od 35 do 70 °C. 9 obdélníkových sít disponuje velkou kapacitou a digitální časovač vám dá skvělý přehled nad časem sušení.

- Plynulá regulace teploty vám dá absolutní kontrolu nad sušícím procesem

- Digitální časovač zobrazuje zbývající čas. Navíc je podsvícený.

- Obdelnáková síta mají vysokou kapacitu.

- Integrovaný ventilátor pro rovnoměrné sušení v každém patře

- Moderní design a příjemné barevné provedení se skvěle hodí do každé kuchyně

 

 

 

 

Vyhledat v článcích

Vybrané produkty

V porovnávači máte 0 produktů Porovnat produkty Porovnat 0 produktů
_______